Digitale Werkomgeving

Heb jij de nieuwe OneDrive app al gezien in Teams?

De vernieuwde OneDrive-app vervangt de app Bestanden in Teams. Hierdoor krijg je een eenduidige ervaring met bestandsbeheer binnen MijnOnderwijsportaal. De app maakt gebruik van recente updates in OneDrive- en SharePoint. Dit zorgt voor prestatieverbeteringen, nieuwe weergaven en functieverbeteringen in OneDrive.

Deze app verzamelt alle bestanden e.d. waaraan je moet werken op één plek. Ongeacht waar deze zich binnen MijnOnderwijsportaal bevinden. De app maakt het gemakkelijk om terug te gaan naar alle inhoud die je hebt gemaakt en met jou is gedeeld binnen Microsoft 365. Met de nieuwe weergaven en filters kun je snel relevante resultaten vinden. Dit wordt hierdoor effectiever.

Ben je op zoek bent naar specifieke inhoud?
Weet je niet meer in welke specifieke chat waarin het bestand is gedeeld?
Ben je de naam van het bestand zelf vergeten?

Ga dan naar OneDrive-app. Via het menu aan de linkerkant blader je door jouw bestanden. Je kunt filteren op personen, bestandstype of vergaderingen. Zo vind je snel het bestand wat je zocht.

De OneDrive-app is in december 2023 jl. uitgerold naar de nieuwe Teams. De nieuwe verbeteringen aan de OneDrive-ervaring in Teams worden begin 2024 uitgerold naar de klassieke versie van Teams.

Heb jij de nieuwe OneDrive app al gezien in Teams?