MijnOnderwijsportaal

Interessant...

Onderwijsopafstand

Werkvorm presentatie geven 
Presenteren is een leuke werkvorm om te laten doen door je leerling. Ze geven een een presentatie aan de groep middels een visuele en mondelinge uitleg over een bepaald onderwerp. Tijdens een presentatie kunnen de leerlingen vertellen over een proces of het onderwerp en wordt het publiek erbij betrokken door ze vragen te laten stellen. Daarnaast komt het publiek vaak om informatie op te halen omdat ze “nog” niets over het onderwerp weten. Meer info

 

Nieuw gezicht Basispoort: mooier, makkelijker!

Het nieuwe Basispoort heeft een eigentijdse uitstraling en is handiger in gebruik voor ICT-coördinator, leerkracht en leerling. Op school en vanaf thuis. Vernieuwing brengt ook altijd even ongemak met zich mee: wennen aan nieuwe schermen of procedures. Gelukkig spelen de meeste veranderingen (technische vernieuwing) zich af ‘op de achtergrond’. Niet zichtbaar voor gebruikers van het platform. Wat de ICT-coördinator, de leerkracht en de leerling vooral zullen merken, is een andere vormgeving van schermen (in lijn met de infosite).
Meer info

Slim lesgeven in 90 seconden
voor en door het onderwijs

Onze trainingspartner Edutrainers heeft met onderwijsexperts, die nog dagelijks voor de klas staan, i.s.m Microsoft een serie van 17 video’s gemaakt: ‘Slim lesgeven in 90 seconden’. Met als doel om zo veel mogelijk leraren helpen met digi-tips en met het vergroten en verbeteren van hun digitale didactische vaardigheden.

Wil je deze digi-tips integreren in onze digitale leer- of werkomgeving?
Laat het ons weten en wij laten zien hoe dit eenvoudig kan!

 

.

Review e-learning Edutrainers - trainingspartner MijnOnderwijsportaal

Meester Sander (Sander Gordijn) heeft deze zomer een ontdekkingsreis gemaakt in de Edutrainers Academy. Hij neemt jullie mee in zijn bevindingen, tips en tricks. Ben je ook benieuwd? Kijk naar zijn video en lees zijn laatste blog. Omdat hij zo enthousiast is over het leerblok van Start van Sway biedt Edutrainers deze tijdelijk kosteloos aan in de Academy.

Maak snel een account aan en vergroot jouw digitale vaardigheden.

.

Instructievideo's

Vlog MijnOnderwijsportaal

Whitepaper

 

Essentie van adoptie