Powered by Microsoft

Webinar: Regie op veilig en vooruitstrevend onderwijs

Op dinsdag 24 november 2020 van 15.00u tot 16.00u organiseren Coöperatie MijnOnderwijsportaal
en Edutrainers in samenwerking met Microsoft het innovatie webinar: ‘Regie op veilig en vooruitstrevend onderwijs’.

Tijdens dit webinar nemen wij u graag mee in de verschillende onderdelen; van visie, tot de implementatie en adoptie van een geïntegreerde digitale leer- en werkomgeving.

Doelgroep: schoolleiders/bestuurders en ICT-portefeuillehouders uit het primair en voortgezet onderwijs

- Hoe zorgen we ervoor dat digitaal lesgeven eenvoudig wordt?
- Welke digitale didactische vaardigheden zijn essentieel om digitaal onderwijs te geven?
- Hoe kunnen we zorgen dat het bestaande technologie die aanwezig is op school, optimaal wordt benut in de tijd van digitaal lesgeven?
- Waarom is ‘voor en door het onderwijs’ een belangrijke succesfactor binnen deze samenwerking?

Microsoft heeft veel onderzoek gedaan naar beter onderwijs. Dit heeft geresulteerd in een holistische visie op onderwijs in ons digitale tijdperk. Deze denkbeelden zijn uitgewerkt onder de naam Microsoft Educatie-transformatiestructuur (ETF).  Onderwijsleiders gebruiken het ETF als hulpmiddel bij het plannen van hun totale onderwijsstrategieën in samenwerking met Microsoft.

MijnOnderwijsportaal is vanuit het onderwijsveld ontstaan. Het overbrugt het gat tussen de leeromgeving (voor leerlingen) en de werkomgeving (voor medewerkers) vanuit één centraal, optimaal geïntegreerd en beveiligd platform. Het resultaat: regie op veilig en vooruitstrevend onderwijs.

Edutrainers heeft jarenlange ervaring met het professionaliseren van leraren en is Microsoft Education Global training partner. Met behulp van de e-learning van Edutrainers kunnen onderwijsprofessionals hun digitale didactische vaardigheden verbeteren en versterken. Dit gebeurt aan de hand van korte, praktische leerblokken.

MijnOnderwijsportaal en Edutrainers zijn een samenwerking aangegaan, omdat de beste digitale omgeving niet kan functioneren zonder digitale didactische vaardigheden. Tijdens de webinar vertellen Dagmar Lens (Education & Research Lead Microsoft) over visie en Leiderschap en Laura Walter-Goudsmit (Directeur Edutrainers) en Kristian Van den Berg (Projectleider Coöperatie MijnOnderwijsportaal) over de oplossingen van veilig en vooruitstrevend onderwijs en hun unieke samenwerking voor het onderwijs.

Programma
15.00u - 15.15u - Visie Microsoft in Onderwijs: Education Reimagined
Dagmar Lens (Education & Research Lead Microsoft)

15:15u - 15.45u - Wat is MijnOnderwijsportaal?
Kristian Van den Berg (Projectleider Coöperatie MijnOnderwijsportaal)

15:45u - 16:15u - Digitale didactische vaardigheden
Laura Walter-Goudsmit (Directeur Edutrainers)

Meld je snel aan:
>> Aanmelden webinar <<
Na aanmelding ontvangen deelnemers een uitnodiging met een Microsoft Teams link tot het live event.